Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Ukemi Waza ( tehnica caderilor )

MaeUkemi

Mae Ukemi (caderea in fata)
Din stand cu bratele intinse pe langa corp, executantul se lasa in fata, lovind salteaua cu antebratele (degetele orientate usor spre interior). Amortizarea se face cu antebratele cu palmele in jos sau numai pe maini.

Zempo Kaiten Ukemi (caderea in fata prin rostogolire)
Corpul executantului se rostogoleste pe un arc format din degetul mic a mainii drepte, bratul drept flexat, umarul si omoplatul drept, soldul stang si piciorele. Pentru a efectua aceasta cadere, executantul face un pas oblic spre dreapta cu piciorul drept, apoi, aplecandu-se in fata, aseaza palma stanga (cu degetele orientate spre interior) pe saltea, pe aceeasi linie cu piciorul drept. In continuare, aseaza mana drepta in stanga piciorului drept, cu degetele osientate spre piciorul stang, apropie barbia de piept si se rostogoleste succesiv peste bratul, umarul si omoplatul drept. Ajungand pe soldul stang, loveste puternic salteaua cu bratul stang, la un unghi de 30-40 grade fata de corp.

Yoko Ukemi (caderea in lateral)
Din stand, executantul duce bratul drept putin spre stanga si, sprijinindu-se pe piciorul stang intinde piciorul drept oblic spre stanga; apoi, flexand piciorul stang, se lasa in jos spre dreapta si apropie barbia de piept, lovind puternic in saltea cu bratul drept intins.

Ushiro Ukemi (caderea in spate)
Din stand cu bratele intinse inainte, dupa cativa pasi mici inapoi, executantul flexeaza picioarele, trece in ghemuit si executa rularea pe spate, lovind puternic salteaua cu ambele brate.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale