Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Nage - Yoko Sutemi Waza ( proiectari din sacrificiu in lateral )

HaraiMakikomi

Harai Makikomi (click pe imagine pt a vedea procedeul)

UchiMakikomi

Uchi Makikomi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori trece la executarea acestui procedeu cu ajutorul urmatoarelor actiuni:
* printr-o puternica tractiune cu ambele maini il dezechilibreaza pe uke inainte oblic dreapta;
* tragand in continuare cu mana stanga, executa un hidari tai sabaki pivotand pe piciorul stang si isi duce mult soldul drept spre exterior, in timp ce mana dreapta trece pe sub axila dreapta a lui uke;
* sincronizand actiunea de tragere a trunchiului lui uke, tori executa o miscare de rasucire, ca si cum fruntea ar cauta sa ajunga la degetul mare stang de la propriul picior, in timp ce tori se lasa pe genunchiul drept.

DakiWakare

Daki Wakare (click pe imagine pt a vedea procedeul)

YokoGake

Yoko Gake (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori trage la inceput cu mana drepta retragand piciorul drept putin spre intorior provocand astfel inaintarea lui uke cu piciorul stang. Tori slabeste apoi tractiunea cu mana dreapta si impinge pe uke inainte in sus in timp ce cu mana stanga trage puternic in jos si spre interior. In urma acestor actiuni uke este dezechilibrat inainte si spre dreapta fiind obligat sa inainteze cu piciorul drept. In acest timp tori sprijinindu-se pe piciorul drept actioneaza prin maturarea sau impingerea calcaiului drept al lui uke si parasind priza la reverul drept trage puternic in jos si inapoi lasandu-se pe spate. Dupa maturarea calcaiului drept al lui uke tori se lasa pe spate suplimentand forta de tractiune a bratului stang in jos si-l arunca cu spatele pe saltea.

YokoGuruma

Yoko Guruma (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori inceatca sa execute un Ura Nage iar uke pentru a se apara se apleaca inainte pe varful pucioarelor. In aceasta situatie tori deplaseaza piciorul stang langa si in afara piciorului drept al lui uke, se intoarce in fata acestuia apoi aluneca cu piciorul drept mult intre picioarele lui lasandu-se pe spate. Concomitent cu aceste actiuni tori apuca cu mana stanga centura lui uke deasupra soldului stang si trage puternic in jos impingand in acelasi timp cu mana dreapta in sus. Sincronizand aceste actiuni uke este aruncat peste umarul stang.

YokoWakare

Yoko Wakare (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori face la inceput un pas inapoi cu piciorul stang si putin spre exterior tragand in acelasi timp cu ambele brate pentru a determina dezechilibrarea lui uke pe varful piciorului drept. In aceasta situatie tori trage puternic cu mana stanga in jos spre exterior si alunecand cu piciorul drept sau cu ambele picioare in afara piciorului drept al lui uke ruleaza pe partea stanga, blocand ianintarea sau deplasarea laterala a acestuia. Tractiunea semicirculara a bratului stang asociata cu forta generata de lasarea in jos a lui tori provoaca caderea lui uke pe spate.

UkiWaza

Uki Waza (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori face un pas inapoi cu piciorul drept si trage in acelasi timp cu mana dreapta. In consecinta uke inainteaza cu piciorul stang pentru a-si restabili ecilibrul si face un pas inainte cu piciorul drept. In acest moment toritori trage cu mana stanga pentru a-l dezechilibra pe varful piciorului drept. Fara a intretupe tractiunea cu mana stanga tori se sprijina pe piciorul drept flexat, intinde piciorul stang mult inainte in exteriorul piciorului drept al lui uke si-l blocheaza lateral; lasandu-se pe partea stanga tori trage puternic cu mana stanga in timp ce cu mana dreapta impinge in arc de cerc spre umarul drept al lui uke. In urma acestor actiuni bine sincronizate uke este aruncat spre stanga.

SotoMakikomi

Soto Makikomi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori retrage piciorul stang tragand in acelasi timp maneca dreata a lui uke putin spre exterior. In urma acestor actiuni uke este dezechilibrat inainte pe piciorul drept. Tori se deplaseaza cu piciorul drept inaintea si putin in afara piciorului drept al lui uke apoi pivoteaza spre stanga si retrage piciorul stang printr-o miscare semicirculara in acelasi plan cu dreptul. Simultan paraseste priza si duce bratul drept peste partea superioara a bratului drept al oponentului strangandu-l de flancul drept. In continuare tori accentueaza tractiunea cu bratele si rasucindu-se spre stanga ruleaza impreuna cu uke rasturnandu-l cu spatele pe saltea.

TaniOtoshi

Tani Otoshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori pentru a-l dezechilibra pe uke incearca la inceput sa traga cu bratul stang declansand astfel reactia acestuia. Tori aluneca cu piciorul stang inapoia piciorului stang al lui uke tragand in jos cu bratul stang in timp ce cu mana dreapta ii ridica umarul stang. Accentuand actiunea bratelor tori intinde piciorul stang inapoia picioarelor lui uke, ruleaza inainte si spre stanga si-l arunca pe uke pe spate.

YokoOtoshi

Yoko Otoshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori executa la inceput un mic pas spre dreapta si impinge oponentul in aceeasi directie. Uke pentru a nu-si pierde echilibrul, incearca sa-si transfere greutatea pe piciorul drept. In acest moment, tori ridica cu mana dreapta umarul stang al ui uke spre dreapta lui, tragand in acelasi timp cu mana stanga in lateral pentru a facilita dezechilibrarea acestuia spre dreapta. In continuare, sprijinindu-se pe talpa piciorului drept aluneca cu piciorul stang in exteriorul piciorului drept al lui uke bocandu-l din lateral dupa care tori ruleaza pe partea stanga, tragand puternic cu ambele brate spre stanga si in jos. In urma acestor actiuni uke este aruncat in cerc peste piciorul stang.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale