Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Nage - Te Waza ( proiectari cu bratele )

IpponSeoiNage

Ippon Seoi Nage (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori apuca cu mana stanga kimono-ul lui uke la nivelul tricepsului drept in timp ce bratul drept trece pe sub axila dreapta a lui uke apucand kimono-ul acestuia la nivelul umarului drept. In timp ce cu ambele brate tori trage spre inainte-stanga, impinge cu soldul in sus creeand astfel un cuplu de forte care-l va proiecta pe uke peste umarul lui tori.

KataGuruma

Kata guruma (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Pentru a-l dezechilibra pe uke tori trage spre el in timp ce paseste in spate. Apoi tori face un pas mare inpoi cu piciorul stang fortandu-l pe uke sa paseasca inainte cu dreptul. Tori se rasuceste spre stanga tragand cu mana stanga in sus si obligandu-l pe uke sa-si puna toata greutatea pe piciorul drept. Tori pune piciorul drept intre picioarele lui uke si se lasa in jos punand umarul drept in fata soldului drept al lui uke si bratul drept intre picioarele acestuia. Tori trage spre stanga-jos cu bratul stang in timp ce ridica cu bratul si soldul drept proiectand-ul pe uke.

MoroteSeoiNage

Morote Seoi Nage (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori apuca cu mana dreapta reverul stang al lui uke si cu mana stanga maneca dreapta la nivelul cotului. Tori isi duce piciorul drept intre picioarele lui uke langa piciorul drept al acestuia si pivoteaza aducand si piciorul stang la acelasi nivel cu dreptul in timp ce antebratul drept trece sub axila dreapta a lui uke. Tori impinge energic cu soldul in sus intinzand genunchii in timp ce ambele brate trag in jos-stanga (spre degetele piciorului stang). Cuplul de forte il proiecteaza pe uke peste umar.

ObiOtoshi

Obi Otoshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori il dezechilibreaza pe uke spre inainte-dreapta. Accentueaza dezechilibrul lui uke printr-o tractiune inainte efectuata cu mana dreapta dupa care ii apuca centura la nivelul abdomenului, cu mana dreapta, in timp ce cu stanga ii apuca reverul drept al kimono-ului si-l trage in aceeasi directie. Executa un Migi-Tai-Sabaki pivotand pe piciorul drept, ducand piciorul stang inapoia piciorului stang al lui uke. Printr-o tractiune efectuata cu ambele maini inainte si in sus, il proiecteaza pe uke pe flancul stang.

SeoiOtoshi

Seoi Otoshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori duce piciorul drept intre picioarele lui uke si executa un Hidari Tai Sabaki. Mana stanga trage continuu spre stanga-inapoi si in jos. Concomitent, mana dreapta trece pe sub axila dreapta a lui uke si apuca kimono-ul la nivelul tricepsului. Tori se lasa pe genunchiul drept in timp ce cu ambele maini impinge inaninte.

SukuiNage

Sukui Nage (click pe imagine pt a vedea procedeul)

TaiOtoshi

Tai Otoshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori retrage piciorul stang in timp ce trage cu bratul stang orzontal si in afara, iar cu bratul drept impinge in sus, spre umarul drept al lui uke dezechilibrandu-l inainte-dreapta. In continuare tori intorcandu-se spre stanga retrage piciorul stang in fata si putin in afara piciorului stang al lui uke apoi fara a intrerupe actiunea bratelor deplaseaza piciorul drept inaintea si in exteriorul gleznei drepte a lui uke. In faza finala tori trage in jos cu bratul stang si impinge cu bratul drept in sus si spre dreapta lui uke, apoi se rasuceste cu corpul spre stanga, aruncandu-l cu spatele pe saltea.

UkiOtoshi

Uki Otoshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori schimba priza apucand cu mana stanga partea mediana si externa a manecii drepte iar cu mana dreapta partea mediana si interna a manecii stangi. Din aceasta pozitie tori inainteaza la inceput cu piciorul stang si impinge, in acelasi timp, cu bratele obligandu-l pe uke sa-si retraga piciorul drept. Uke face un pas inapoi cu dreptul insa pentru a-si restabili echilibrul inceaca sa revina in pozitia initiala. In acest moment tori slabeste actiunea bratului stang si se retrage cu piciorul stang inapoi fortandu-l pe uke sa faca un pas mare inainte cu piciorul drept apoi se intoarce usor spre stanga si flexand picioarele impinge in sus cu mana dreapta. Astfel uke este dezechilibrat pe varful piciorului drept. In continuare tori trage puternic in jos cu bratul stang in timp ce cu mana dreapta impinge in sus. In urma acestor actiuni uke descrie un semicerc in aer si cade cu spatele pe saltea.

YamaArashi

Yama Arashi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori apuca cu mana dreapta reverul drept al lui uke, cat mai sus, cu degetul mare in interior si celelalte patru in afara, in timp ce mana stanga apuca maneca dreapta la nivelul tricepsului. impinge adversarul spre stanga lui, pentru a-l controla mai bine sau il trage folosind ambele maini, in timp ce se retrage. Uke va incerca sa-si recapete echilibrul; atunci tori accentuand tractiunea il determina sa paseasca ianinte si oblic dreapta. Aplicand aceasta manevra, uke este obligat sa se sprijine cu toata greutatea pe varful piciorului drept. Tori executa un Hidari Tai Sabaki pe piciorul drept in asa fel incat piciorul stang sa se aseze inaintea piciorului stang al lui uke. Tori isi proiecteaza adversarul inainte printr-o tractiune puternica cu ambele maini in timp ce trunchiul efectueaza o usoara miscare de rasucire spre stanga, iar cu piciorul drept secera piciorul drept al lui uke.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale