Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Nage - Ma Sutemi Waza ( proiectari din sacrificiu in fata )

HikikomiGaeshi

Hikikomi Gaeshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori imita printr-o miscare de brate o tractiune spre dreapta pentru a-l dezechilibra pe uke spre inainte oblic dreapta. Aplicand aceasta manevra, uke este obligat sa avanseze pentru a-si restabili echilibrul. Simultan cu miscarea descrisa, coboara soldurile si executa o miscare circulara in timp ce-l trage cu ambele maini in fata; duce piciorul stang prin alunecare pana in dreptul coapsei drepte a lui uke; pune partea de sus a gleznei drepte langa partea dianpoi a coapsei drepte a lui uke. Tori executa o miscare circulara in sus si spre inapoi-jos spre exteriorul umarului drept propriu, creand un moment de rotatie cu bratele. Ca rezultat corpul lui uke descrie o miscare circulara si cade pe flancul stang.

SumiGaeshi

Sumi Gaeshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori apuca cu mana stanga exteriorul manecii putin mai jos de umarul drept iar cu mana drapta prinde reverul sau centura lui uke deasupra soldului stang. Tori trage la inceput cu mana dreapta pentru a provoca ianintarea lui uke cu piciorul stang apoi retrage piciorul stang si trage si trage puternic cu mana stanga obligandu-l sa inainteze cu piciorul drept. In clipa in care uke aseaza piciorul drept pe saltea, tori pentru a-l dezechilibra inainte-dreapta efectueaza o tractiune puternica cu ambele brate oblic in sus apoi se lasa pe spate si introduce piciorul stang flexat mult intre picioarele lui uke sprijinindu-se pe talpa. Fara a intrerupe actiunea, tori balanseaza piciorul drept usor flexat si actioneaza asupra coapsei pe partea interna a piciorului stang al lui uke. Aceasta actiune este insotita de tractiunea bratelor spre stanga in urma carora uke este proiectat peste umarul stang.

TawaraGaeshi

Tawara Gaeshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Procedeul se aplica in urmatoarele cazuri: - cand uke incearca sa-l apuce pe tori de picior sau cand uke apuca reverul lui tori cu o mana si centura cu cealalta. In aceste cazuri, tori executa procedeul cu ajutorul urmatoarelor miscari:
* tori coboara centrul de greutate printr-o genuflexiune a ambelor picioare;
* apuca cu ambele maini trunchiul lui uke;
* se lasa pe spate si il arunca pe uke peste umarul stang, obligandu-l sa ruleze pe umarul drept.

TomoeNage

Tomoe Nage (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori il impinge pe uke usor inapoi, cu ambele brate; acesta incearca sa se redreseze inaintand. Tori ii faciliteaza miscarea printr-o tractiune brusca a bratelor provocandu-i astfel dezechilibrarea in fata. In acest moment tori introduce adanc piciorul stang intre picioarele lui uke apoi ruleaza pe spate, cu bazinul cat mai aproape de calcaiul stang. In timpul caderii tori flexeaza genunchiul drept aplicand partea anterioara a piciorului cub centura oponentului apoi intinde brusc piciorul drept si trage puternic cu ambele brate aruncand oponentul in arc de cerc peste cap.

UraNage

Ura Nage (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Cand uke incearca sa execute Harai Goshi si se intoarce cu spatele tori pentru stabilirea contactului cu flancul drept al acestuia se deplaseaza la inceput cu piciorul drept apoi cu stangul putin in lateral spre dreapta. Dupa aceasta flexeaza genunchii si cuprinde cu bratele pe uke la nivelul soldurilor. In continuare proiecteaza abdomenul inainte, se cambreaza si ridica pe uke iar printr-o rulare pe spate il arunca spre stanga cu spatele pe saltea.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale