Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Nage - Koshi Waza ( proiectari cu soldul )

HaneGoshi

Hane Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori apuca cu mana dreapta gulerul lui uke, retrage piciorul stang flexat inapoi si in acelasi timp efectueaza o tractiune cu mana stanga iar cu mana dreapta ridica oponentul printr-o miscare circulara ianinte. In urma acestor actiuni uke este tras spre flancul drept si dezechilibrat ianinte pe piciorul drept. Fara a intrerupe actiunea bratelor, atacantul pivotaza pe piciorul stang si se intoarce spre stanga, stabilind contactul cu abdomenul lui uke. In continuare, prin zvacnirea soldului si a piciorului drept in sus spre partea interna a piciorului drept a lui uke, realizeaza ridicarea acestuia de pe sol Aceste actiuni sunt insotite apoi de o puternica tractiune a bratelor si de rasucirea trunchiului spre stanga. Prin coordonarea miscarilor uke este ridicat si aruncat.

HaraiGoshi

Harai Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori face un pas inainte cu stangul impingandu-l pe uke care va retrage piciorul drept. In aceasta situatie, uke reactioneaza incercand sa inainteze cu piciorul drept pentru a reveni in pozitia initiala. Tori faciliteaza inaintarea lui uke tragand cu bratul stang orizontal iar cu mana dreapta impinge in sus pentru a-l dezechilibra inainte-dreapta. In acelasi timp tori se intoarce spre stanga si retrage piciorul stang inapoia piciorului drept apropiind totodata soldul drept de abdomenul lui uke dupa care se sprijina pe piciorul stang si accentueaza actiunea bratelor maturand cu piciorul drept partea exterioara si superioara a coapsei drepte a lui uke. Aceste actiuni sunt insotite de o usoara rasucire a trunchiului si capului spre stanga, odata cu intinderea piciorului stang proiectandu-l pe uke.

KoshiGuruma

Koshi Guruma (click pe imagine pt a vedea procedeul)
In momentul in care uke avanseaza cu piciorul drept, tori trage cu mana stanga pentru a-l dezechilibra spre inainte dreapta. Fara a intrerupe tractiunea, tori avanseaza cu piciorul drept in fata piciorului drept al lui uke si pivotand spre stanga se intoarce cu spatele la acesta. In timpul deplasarii piciorului drept tori trage puternic cu stanga iar dreapta paraseste reverul lui uke si il apuca dupa ceafa. Prin ridicarea soldurilor, tractiunea bratelor si rasucirea trunchiului spre stanga, uke este proiectat peste soldul drept.

O-Goshi

O-Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Daca uke avanseaza cu piciorul stang tori se deplaseaza cu piciorul drept in fata si usor orientat spre interior apoi trage orizontal cu mana stanga, provocand dezechilibrul lui uke. In continuare tori, pivotand pe piciorul drept retrage piciorul stang flexat in fata piciorului stang al lui uke. In acest timp introduce si bratul drept sub axila stanga a lui uke cuprinzandu-l aproximativ la nivelul centurii. Prin intinderea brusca a piciorelor insotita de o rasucire a trunchiului si a soldului spre stanga uke este aruncat peste sold.

SodeTsurikomiGoshi

Sode Tsurikomi Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori, parasind priza la reverul lu uke, ii apuca cu mana drepta cotul stang sau extremitatea bratului stang. In timp ce uke inainteaza cu piciorul stang, tori face un pas inaintea piciorului drept al acestuia, apoi pivotand pe dreptul se intoarce spre stanga, retragand inapoi piciorul stang. In timpul rotirii corpului spre stanga, tori ridica cotul stang al lui uke inainte si in sus, iar cu mana stanga trage de bratul stang al acestuia spre piept. Prin accentuarea actiunii coordonate a bratelor, uke este ridicat pe soldul drept, apoi prin intinderea brusca a picioarelor si aplecarea trunchiului este aruncat pe spate.

TsuriGoshi

Tsuri Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori incearca sa-l dezechilibreze pe uke inainte-dreapta. Acesta rezista si pentru a-si pastra echilibrul paseste ininte cu stangul. In acest moment tori introduce bratul drept pe sub axila stanga a lui uke si il apuca din spate de centura. Concomitent cu actiunea bratului drept tori se deplaseaza cu piciorul drept putin flexat in interiorul piciorului drept al lui uke si pivotand spre stanga se intoarce cu spatele la acesta. In aceasta faza tori cu genunchii flexati inra in contact cu abdomenul lui uke. In faza finala tori, odata cu intinderea picioarelor trage cu bratul stang in timp ce cu bratul drept ridica si trage oponentul. In rurma acestor actiuni bine sincronizate si printr-o aplecarea corpului inainte, uke este aruncat peste soldul drept.

TsuriKomiGoshi

Tsurikomi Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori trage in sus cu mana dreapta de reverul stang al lui uke obligandu-l sa faca un pas inainte cu piciorul stang. Tori inainteaza apoi cu piciorul drept in fata piciorului drept al lui uke - putin in interior - ridica cu mana dreapta reverul acestuia in timp ce cu stanga trage spre pieptul sau dezechilibrandu-l pe uke spre inainte. Fara a intrerupe actiunea bratelor, tori pivoteaza spre stanga pe piciorul drept si retrage piciorul stang pe aceeasi linie cu dreptul. Prin accentuarea actiunii bratelor, intinderea picioarelor si actiunea soldului drept tori il arunca pe uke cu spatele pe saltea.

UkiGoshi

Uki Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Cand uke avanseaza cu piciorul stang, tori se deplaseaza cu piciorul drept in apropierea piciorului drept al acestuia si printr-o tractiune cu bratele il dezechilibreaza inainte-drepta. Fara a intrerupe tractiunea pivoteaza spre stanga pe talpa piciorului drept retragand piciorul stang in fata piciorului stang al lui uke. In acelasi timp elibereaza priza dreapta de pe rever si trece bratul pe sub axila stanga a lui uke cuprinzand spatele acestuia la nivelul centurii. Tragand cu bratele inainte in sens circular si rasucindu-se spre stanga il proiecteaza pe uke.

UshiroGoshi

Ushiro Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
In cazul in care uke pentru a aplica Hane Goshi se intoarce cu spatele, tori flexeaza bratele si-i cuprinde cu bratele talia aproximativ la nivelul soldurilor apoi dupa stabilirea contactului intinde brusc picioarele si zvacneste abdomenul inainte si in sus ridicand oponentul de pe sol. In continuare tori retrage piciorul stang si arcuindu-se pe spate arunca pe uke cu ajutorul bratelor.

UtsuriGoshi

Utsuri Goshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Uke incearca sa execute Harai-Goshi. In momentul in care acesta se intoarce spre stanga, tori il cuprinde cu bratul stang la nivelul soldurilor flexand piciorele. In continuare se arcuieste pe spate, impinge soldurile ininte si in sus si ridica oponentul care in virtutea elanului balanseaza picioarele inainte. In momentul in care corpul lui uke se balanseaza inapoi, tori se intoarce usor spre dreapta si introduce soldul stang sub abdomenul acestuia. Prin intinderea brusca a piciorelor ridica soldul stang apoi trage puternic cu bratele si se rasuceste spre dreapta aruncandu-l pe uke.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale