Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Nage - Ashi Waza ( proiectari cu piciorul )

AshiGuruma

Ashi Guruma (click pe imagine pt a vedea procedeul)

DeAshiBarai

De Ashi Barai (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori apuca cu mana dreapta reverul stang al lui uke iar cu mana stanga maneca dreapta la nivelul cotului. Tragand cu bratele spre stanga-fata si maturand cu piciorul stang piciorul drept al lui uke la nivelul solului (in momentul cand acesta atinge tatami, dar inainte ca centrul de greutate al acestuia sa treaca pe acest picior), proiectandu-l.

HaraiTsurikomiAshi

Harai Tsurikomi Ashi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori inainteaza cu piciorul stang pentru a provoca retragerea lui uke cu piciorul drept apoi se deplaseaza cu piciorul drept in interiorul piciorului stang al acestuia, cu degetele indreptate usor spre interior si cu flandul drept lipit de uke. Atunci cand uke se retrage cu piciorul drept tori incepe tractiunea cu mana stanga spre exterior iar cu mana dreapta il ridica spre stanga. In felul acesta, trenul superior al lui uke va fi tras ianinte cu centrul de greutate situat deasupra varfului piciorului drept. In acest moment tori matura cu talpa piciorului stang partea antero-externa a gleznei drepte si accentuand actiunea bratelor se rasuceste usor spre stanga, inclinandu-se putin pe spate. In urma acestor actiuni uke este aruncat pe spate.

HizaGuruma

Hiza Guruma (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori inainteaza cu piciorul stang impingand cu mana stanga pentru ca uke sa se retraga cu piciorul drept. Uke incearca sa-si restabileasca echilibrul avansand cu piciorul drept. In acest moment, tori ii accentueaza dezechilibrul inainte cu ajutorul bratelor in timp ce face un pas spre dreapta. Concomitent cu tractiunea bratelor, tori pivoteaza pe piciorul drept si aseaza talpa piciorului stang pe partea antero-externa a genunchiului drept al lui uke. Aceasta actiune este insotita de ridicarea in sus cu bratul drept si tractiunea spre interior cu bratul stang. Ca rezultat uke este proiectat.

KoSotoGake

Ko Soto Gake (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori retrage piciorul drept spre stanga, aproape de piciorul stang si trage puternic cu ambele brate pentru a-l determina pe uke sa inainteze succesiv cu stangul si cu dreptul. Impinge cu bratul drept in sus si spre stanga si inapoi, trage cu bratul stang in jos, inapoia lui uke, dezechilibrandu-l spre spate, cu greutatea copului repartizata pe calcaiul drept. In continuare, tori se sprijina pe piciorul drept, usor flexat, agata cu talpa piciorului stang calcaiul drept al ui uke si impinge cu bratul drept provocand caderea lui uke pe spate.

KoSotoGari

Ko Soto Gari (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Cand uke paseste inainte pe piciorul drept tori se deplaseaza spre dreapta lui uke cu piciorul stang aopi cu dreptul ducand astfel piciorul stang in afara piciorului drept al acestuia. In timpul deplasarii tori trage in jos de maneca dreapta a lui uke iar cu mana dreapta il impinge in sus. Accentuand tractiunea bratelor secera cu talpa piciorului stang calcaiul drept al lui uke pe directia de deplasare proiectandu-l.

KouchiGari

Ko Uchi Gari (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori se retrage cu piciorul stang aproape de calcaiul piciorului drept si trage orizontal de maneca dreapta a lui uke obligandu-l sa inainteze cu piciorul drept oblic spre dreapta. In momentul in care uke incearca sa aseze piciorul drept pe sol tori fara a intrerupe actiunea bratelor se rasuceste putin spre stanga si introduce piciorul drept intre picioarele acestuia aplicand talpa pe calciul drept si efectueaza o actiune de secerare pe directia degetelor acestuia simultan cu tractiunea bratului stang in jos spre soldul stang proiectandu-l.

OGuruma

O-Guruma (click pe imagine pt a vedea procedeul)

OkuriAshiBarai

Okuri Ashi Barai (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori din pozitia initiala se deplaseaza spre dreapta, la inceput cu piciorul drept apoi cu stangul provocand astfel deplasarea lui uke in aceeasi directie, mai intai cu piciorul stang, apoi cu dreptul. Tragandu=l cu mana dreapta spre stanga se repeta deplasarea. In momentul in care uke apropie piciorul drept de stangul, si inainte de a-l aseza pe sol, tori matura cu talpa piciorului glezna dreapta a acestuia in directia deplasarii lui cat mai jos. Concomitent cu actiunea de maturare a gleznei, tori ridica cu mana dreapta spre stanga si trage cu stanga in jos si spre interior (ca rasucirea unui volan) proiectandu-l pe uke.

OSotoGari

O-Soto Gari (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori folosindu-se de maini care imping inainte-stanga il dezechilibraza pe uke care este obligat sa-si duca greutatea pe piciorul drept. Tori face un pas de apropiere inainte cu piciorul stang in timp ce piciorul drept este dus in spatele lui uke. Prin tractiunea cu bratele spre stanga si secerarea piciorului drept al lui uke acesta este proiectat.

OSotoGuruma

O-Soto Guruma (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori trage de uke cu ambele maini inainte si spre dreapta. In clipa in care uke incearca sa reziste prin tractiune tori se deplaseaza cu piciorul stang in afara si putin inapoia piciorului drept al acestuia apoi trage in jos de cotul drept in timp ce cu mana dreapa il impinge inapoi dezechilibrandu-l pe uke inapoi pe calcaie. Tori continua actiunea bratelor iar cu piciorul drept seceta ambele picioare ale lui uke impingandu-l puternic inapoi. In urma cuplului de forte creeat uke este aruncat pe spate.

OSotoOtoshi

O-Soto Otoshi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori trece in O-Soto Otoshi executand miscarile:
* folosindu-se de maini, care imping ianinte si spre stanga, il dezechilibreaza cu abilitate spre inapoi pe uke, care este astfel obligat sa-si duca greutatea pe calcaiul drept;
* face un pas de apropiere inainte cu piciorul stang, in timp de piciorul drept este strecurat prin spatiul creat de cele doua corpuri, genunchiul drept fiind lipit de flancul drept al lui uke;
* accentuand impingerea cu mana dreapta si tractiunea spre stanga cu mana stanga, simultan cu aceste miscari, tori secera cu piciorul drept, piciorul omonim al lui uke.

OUchiGari

O-Uchi Gari (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori se deplaseaza cu piciorul drept pe linia mediana spre stanga in timp ce cu mana dreapta trage puternic obligandu-l pe uke sa inainteze cu piciorul stang. In continuare tori retrage piciorul stang inapoia piciorului drept si impinge puternic cu bratele. Apoi, fara a intrerupe actiunea, tori introduce piciorul drept intre piciorele lui uke si pivoteaza spre dreapta pe piciorul stang efectuand o miscare circulara de secerare a gambei piciorului stang a lui uke proiectandu-l.

SasaeTsurikomiAshi

Sasae Tsurikomi Ashi (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori retrage piciorul drept tragand in acelasi timp cu bratele. Uke inainteaza succesiv cu piciorul stang apoi cu dreptul pentru a-si restabili echilibrul. In acest moment, tori inainteaza cu piciorul drept inaintea piciorului stang al lui uke si printr-o rasucire spre stanga efectueaza o tractiune cu bratul stang in timp ce cu dreptul impinge in sus. Simultan aseaza talpa piciorului stang pe partea antero-externa a gleznei drepte. Cuplul de forte rezultat il proiecteaza pe uke.

Uchimata

Uchimata (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori inainteaza cu piciorul drept oblic spre stanga tragand puternic cu bratele inainte si in sus pentru a-l dezechilibra spre dreapta-inainte pe varful picioarelor pe uke. Continuad tractiunea bratelor, tori se rasuceste spre stanga si retrage piciorul stang inapoia piciorului drept. In aceasta faza uke continua sa fie dezechilibrat spre inainte fiind lipit de flancul drept al lui tori care se sprijina pe piciorul stang usor flexat. Fara a intrerupe actiunea, tori balanseaza piciorul drept intre piciorele lui uke si secera in sus partea interna a coapsei stangi a acestuia. Secerarea coapsei este insotita de intinderea piciorului stang, rasucirea si aplecarea trunchiului si a capului spre stanga, simultan cu tractiunea bratului stang in directia soldului stang,

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale