Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Puncte Vitale - Kyusho

Kyusho

Kyusho.
Puncte vitale prin actionarea asupra carora se pot produce leziuni grave, dureri acute sau chiar moartea.

Cunoasterea in amanunt a punctelor vitale (kyusho) constituie una dintre obligatiile unui ju-jutsuka veritabil. Corpul uman are sute de puncte vitale dintre care maximum 80 sunt importante, iar dintre acestea circa 30 sunt obligatorii. Cunoasterea si folosirea punctelor vitale necesita cunostinte elementare de anatomie si fiziologie umana deoarece localizarea acestora se face in functie de situarea si de caracteristicile muschilor, tendoanelor, nervilor, vaselor sanguine, oaselor, etc.

Exista puncte vitale care prin lovire pot provoca moartea instantanee sau paralizia partiala sau definitiva, in alte cazuri poate surveni lesinul si asa mai departe. Exista, de asemene, un numar relativ mare de puncte vitale care, printr-o presiune corect executata cu degetele, poate provoca o durere atroce, ceea ce poate determina agreasorul sa slabeasca sau chiar sa elibereze stransoarea. De altfel, cu ajutorul presiunii asupra punctelor dureroase se poate imobiliza cu usurinta un agresor indiferent de forta acestuia.

Exercitile pentru intarirea si marirea masei musculare nu inlatura sensibilitatea punctelor vitale. Este foarte adevarat ca muschii intariti pot mari intr-o proportie apreciabila rezistenta acestor puncte, insa majoritatea raman la fel de sensibile ca si in cazul unui individ neantrenat.


Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale