Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Katame - Shime Waza ( strangulari )

SodeGurumaJime

Sode Guruma (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Uke se afla asezat pe saltea iar tori se plaseaza in spatele lui sprijinindu-se pe genunchiul stang iar cu genunchiul drept ii blocheaza omoplatul drept. Pentru a efectua aceasta strangulare, tori trece antebratul stang peste umarul drept al lui uke, apucandu-l cu mana de reverul stang cat mai sus, apoi trece antebratul drept cat mai rapid peste antrebratul stang si inapoia cefei lui uke, prinzandu-l cu mana bluza aproape de umarul stang. In faza finala tori trage cu ambele brate inapoi, departand coatele. In urma acestor actiuni uke este strangulat.

RyoteJime

Ryote Jime (click pe imagine pt a vedea procedeul)

OkuriEriJime

Okuri Eri Jime (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Uke se afla asezat pe saltea iar tori se plaseaza in spatele lui sprijinindu-se pe genunchi. Din aceasta pozitie tori introduce bratul stang sub axila stanga a lui uke, apucand cu mana reverul stang, cat mai sus posibil. Mana dreapta a lui tori, cu degetul mare in interiorul bluzei, preseaza asupra partii stangi a gatului, in timp ce mana stanga trage in jos. In continuare, tori, parasind priza cu mana stanga, apuca reverul drept la nivelul pectoralului drept, apleaca capul pe umarul stang al lui uke si retrage genunchiul stang pentru a-l dezechilibra inapoi. In acelasi timp accentueaza tractiunea cu mana stanga in jos si cu bratul drept inapoi, provocand strangularea.

NamiJujiJime

Nami Juji Jime (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Uke se afla culcat pe spate iar tori calare pe el. Din aceasta pozitie, tori controleaza soldurile lui uke cu genunchii asezati pe sol, apoi apuca cu mana dreapta cu palma in jos, gulerul drept al acestuia, cat mai sus posibil, cu degetul mare in interior. In continuare, tori incruciseaza antebratele si introduce mana stanga sub antebratul drept pentru a apuca cu palma in jos si cu degerul mare in interior gulerul stang al lui uke, cat mai sus posibil, in acelasi plan cu mana dreapta. In faza finala tori se apleaca in fata si apropiind coatele de corp trage puternic cu ambele maini, actionand asupra carotidelor lui uke strangulandu-l.

KataJujiJime

Kata Juji Jime (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Procedeul se bazeaza pe apasarea mainilor asupra carotidei si a traheei. Tori trece calare peste uke, cu genunchii pe saltea, cu ajutorul carora ii blocheaza soldurile si abdomenul; apoi tori efectueaza strangularea astfel:
- mana dreapta cu palma in jos apuca gulerul din partea dreapta a lui uke, aproape de urechea dreapta;
- mana stanga cu palma in sus trece pe sub antebratul drept pentru a apuca gulerul lui uke din partea stanga.
Dupa stabilirea prizelor tori trage concomitent cu ambele maini in aceeasi directie si actioneaza asupra carotidelor.

KataHaJime

Kata Ha Jime (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Uke se afla in sezand, iar tori se apropie din spate plasand genunchiul stang pe saltea, iar genunchiul drept ridicat il tine in contact cu flancul drept al acestuia. Dupa stabilirea contactului cu spatele lui uke, tori trece bratul stang sub axila stanga si-i apuca cu mana reverul stang la nivelulstomacului, apoi trece bratul drept peste uarul drept si sub barbia acestuia si-i apuca cu mana gulerul stang cat mai sus posibil. In continuare, tori paraseste reverul stang si ridica bratul stang al ui uke, aplicand marginea cubitala a mainii stangi deasupra cefei. Pentru a strangula tori se retrage la inceput putin inapoi cu picioarele, dezechilibrand pe uke usor inapoi. In faza finala trage puternic bratul drept ianapoi, blocand cu bratul stang bratul si umarul stang al lui uke.

HakadaJime

Hakada Jime (click pe imagine pt a vedea procedeul)

GyakuJujiJime

Gyaku Juji Jime (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori trece calare peste uke blocandu-l din lateral cu picioarele. Din aceasta pozitie, tori efectueaza strangularea cu mainile incrucisate si cu palmele in sus astfel:
* mana dreapta cu palma in sus apuca gulerul drept al lui uke inapoia urechii;
* mana stanga cu palma in sus trece pe sub antebratul drept pentru a apuca gulerul stang al lui uke cat mai sus posibil. In continuare tori aplica marginea radiala a pumnilor pe gatul lui uke si il strange, apoi trage in sus si se apleaca peste el.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale