Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Katame - Osae Komi Waza ( imobilizari la sol )

HonKesaGatame

Hon Kesa Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Este o imobilizare folosita frecvent deoarece permite si diferite combinatii cu tehnica articulara. Pentru a executa aceasta imobilizare tori se aseaza aproape de soldul drept al lui uke blocand sub axila stanga partea superioara a bratului drept al acestuia. Apoi cu bratul drept cuprinde ceafa lui uke apucandu-l cu mana de umarul drept iar cu partea drepta a trunchiului apasa asupra lui. Ca sa poata stabili un contact cat mai strans tori lipeste coapsa piciorului drept flexat de flancul drept al lui uke apropiind genunchiul cat mai mult posibil de umarul drept al acestuia. Pentru a asigura o suprafata de sprijin cat mai mare piciorul stang usor flexat se intinde oblic inapoi.

HonKesaGatame

Kuzure Kesa Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Este o imobilizare folosita frecvent deoarece permite si diferite combinatii cu tehnica articulara. Pentru a executa aceasta imobilizare tori se aseaza aproape de soldul drept al lui uke blocand sub axila stanga partea superioara a bratului drept al acestuia. Apoi trece bratul drept pe sub axila stanga a lui uke apucandu-l cu mana de umarul drept iar cu partea drepta a trunchiului apasa asupra lui. Ca sa poata stabili un contact cat mai strans tori lipeste coapsa piciorului drept flexat de flancul drept al lui uke apropiind genunchiul cat mai mult posibil de umarul drept al acestuia. Pentru a asigura o suprafata de sprijin cat mai mare piciorul stang usor flexat se intinde oblic inapoi.

KamiShihoGatame

Kami Shiho Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori ingenuncheaza inapoia capului lui uke si introduce ambele brate sub umerii sai apucandu-l cu mainile de centura din lateral apoi se intinde peste uke presandu-l in jos cu abdomenul si cu pieptul. In acelasi timp tori sprijinindu-se lateral pe antebrate apasa cu bratele spre interior. Tori se afla pe genunchi sezand pe calcaie, cu picioarele departate la nivelul umerilor lui uke.

KuzureKamiShihoGatame

Kuzure Kami Shiho Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori se lasa cu pieptul peste umarul drept al lui uke si introduce bratul stang sub umarul stang al acestuia apucandu-l in spate de centura, apoi intinde bratul drept sub axila dreapta a lui uke apucandu-l cu mana de centura din spate. Picioarele lui tori sunt intinse si bine departate, cu degetele sprijinite pe saltea. In aeasta pozitie tori strange cu mainile centura apropiind coatele aoi apasa pieptul lui uke imobilizandu-l.

KataGatame

Kata Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori se sprijina pe genunchiul drept care este lipit de flancul drept al lui uke si respinge bratul drept al acestuia blocandu-l spre dreapta la nivelul deltoidului, cu partea dreapta a gatului. In continuare intinde piciorul stang lateral si introduce in acelasi timp bratul drept sub ceafa lui uke apucandu-si mana stanga. Tori, strangand mainile se apleaca in jos peste uke atingand salteaua cu capul.

TateShihoGatame

Tate Shiho Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Executarea acestui procedeu consta in imobilizarea de catre tori care trece calare peste abdomenul lui uke, sprijinindu-si calcaiele pe partea posterioara a coapselor acestuia, cu varfurile picioarelor orientate spre interior. Din aceasta pozitie se culca peste uke si-i cuprinde cu bratul drept ceafa, iar cu bratul stang se sprijina cu palma pe saltea. De asemenea, tori poate introduce bratul stang sub axila lui uke sau ambele antebrate sub axilele acestuia si inclestand mainile se apleaca ianinte, sprijinindu-se pe antebrate.

YokoShihoGatame

Yoko Shiho Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori introduce la inceput mana dreapta intre coapsele lui uke si sub fesa dreapta, apucandu-l de centura la nivelul soldului stang. Mana stanga aluneca mai departe sub ceafa lui uke apucandu-l de partea stanga a gulerului sau de umar. Piciorul drept al lui tori este flexat si lipit cu genunchiul de uke apeoximativ la nivelul soldului drept iar piciorul stang se intinde inapoi sprijinindu-se cu degetele de saltea. Piciorul stang poate fi de asemenea flexat pentru a veni in contact cu axila dreapta a lui uke. Tragand puternic cu mainile si lasandu-se cu pieptul peste flancul drept al ui uke tori asigura imobilizarea.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale