Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Katame - Kansetsu Waza ( luxari )

WakiGatame

Waki Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)

UdeGatame

Ude Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
In situatia in care uke se afla culcat pe spate, tori se aseaza spre flancul drept al acestuia, cu genunchiul stang pe saltea, in timp ce genunchiul rept este ridicat si tinut in contact cu abdomenul acestuia. Uke, pentru a preveni o imobilizare ridica bratul stang in scopul apucarii reverului drept al lui tori. In acest moment, tori se apleaca usor inainte, astfel incat mana stanga a lui uke sa ajunga la nivelul claviculei drepte, apoi aplica palmele putin deasupra cotului sau chiar pe cot si apasa cu ambele brate, plasand in acelasi timp genunchiul drept pe partea stanga a stomacului. In faza finala, tori se rasuceste usor spre stanga, tragand puternic bratul stang al lui uke spre el.

UdeGarami

Ude Garami (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Se aplica cand uke se afla culcat pe spate. Tori se apropie de flancul lui drept, se aseaza cu genunchiul stang pe saltea aproape de axila dreapta a lui uke, iar genunchiul drept fixeaza regiunea abdominala a acestuia. In cazul in care uke, pentru a se apara, intinde bratul stang spre reverul sau pieptul lui tori, acesta il apuca cu mana stanga la incheietura mainii si, ajutandu-se cu mana dreapta, apasa asupra bratului in jos. In continuare, tori aseaza genunchiul drept pe saltea si se apleaca peste pieptul lui uke, introducand antebratul drept sub bratul stang al acestuia, si-si apuca cu mana partea externa a pumnului stang. In faza finala tori prin ridicarea cotului drept si tractiunea pumnului cu mna stanga efectueaza o miscare de flexie si rasucire a cotului lui uke.

HizaGatame

Hiza Gatame (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Tori si uke se gasesc fata in fata cu genunchiul stang asezat pe saltea. Tori trece mana stanga in exteriorul manecii drepte a lui uke si blocheaza sub axila stanga extremitatea distala a antebratului drept al acestuia. Cu mana dreapta apuca gulerul lui uke la nivelul urechii drepte, plasand talpa piciorului drept cu degetele orientate spre exterior asupra partii anterioare a coapsei stangi a acestuia, apoi intinde piciorul drept si se lasa pe partea dreapta, dezechilibrandu-l in fata. Fara a intrerupe actiunea, tori aseaza genunchiul stang pe articulatia cotului drept al ui uke si apasandu-i in jos bratul il obliga sa solicite incetarea luptei.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale