Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Goshin Jutsu ( tehnica autoapararii )

Autoaparare impotriva prizelor

RyoteDori Ryote Dori (priza dubla pe brate)
Uke, avansand cu piciorul stang, atacatorul apuca ambele invheieturi si incearca o lovitura cu genunchiul drept in testicole. Tori evita lovitura pasind in spate cu piciorul stang, forteaza cu mana dreapta pe directia degetului mare al lui uke pt a scapa de priza si continua miscarea cu o lovitura in tampla lui uke. Tori apuca cu mana dreapta incheietura mainii stangi a lui uke pe deasupra bratului si o rasuceste spre dreapta, finalizand procedeul cu o cheie pe brat sau incheietura care il forteaza pe uke sa aleaga intre a ceda sau a avea bratul rupt.

HidariEriDori Hidari Eri Dori (priza pe reverul stang)
Cu mana dreapta uke apuca reverul stang al lui tori si il impinge in timp ce paseste inainte cu piciorul drept. Tori apuca mana lui uke cu mana stanga si paseste inapoi cu piciorul stang, dezechilibrandu-l pe uke si ii aplica o lovitura in zona ochilor. Imediat apuca incheietura dreapta a lui uke pe deasupra bratului, pune mana stanga pe cotul drept al lui uke si face un pas inapoi cu piciorul drept. Finalizeaza procedeul ducandu-l pe uke la sol cu o cheie pe incheietura si cot, controlandu-i corpul cu genunchiul stang.

MigiEriDori Migi Eri Dori (priza pe reverul drept)
Uke apuca cu mana dreapta reverul drept al lui tori si il trage pasind inapoi cu piciorul stang. Tori face un pas inainte cu piciorul drept si loveste cu un uppercut barbia lui uke. Apoi apuca incheietura acestuia cu mana stanga, face un pas inapoi cu piciorul stang, apuca incheietura lui uke si cu mana dreapta si o rasuceste proiectandu-l cu o cheie pe brat (kote gaeshi).

KataUdeDori Kata Ude Dori (priza pe o singura mana din spate)
Uke il apuca pe tori de bratul drept din spate si incearca sa-l ia cu el. In timp ce merg, tori loveste cu piciorul drept genunchiul stang al lui uke (gedan yoko geri) si se foloseste de opzitia dezechilibrata a acestuia pentru a-i aplica o cheie de brat.

UshiroEriDori Ushiro Eri Dori (priza pe guler din spate)
Uke apuca gulerul lui tori de la spate, face un pas inapoi cu piciorul stang si trage. Tori se intoarce si blocheaza mana lui uke cu mana stanga in timp ce cu dreapta ii aplica o lovitura in plexul solar, folosind miscarea de rotatie a corpului. Apoi aplica o cheie pe brat (Ude Gatame) fortand cotul lui uke.

UshiroJime Ushiro Jime (strangulare din spate)
Uke apuca catul lui tori din spate pentru a-i aplica o strangulare (Hakada Jime). Tori isi apleaca barbia si trage bratul de la gatul sau. Apoi face un pas in spate cu piciorul drept, se rasuceste spre stanga pe sub bratul lui uke, fortandu-i acestuia bratul intr-o cheie (gatame) cu mana dreapta pe cot si stanga pe incheieura.

KakeDori Kake Dori (Incenturare de la spate peste brate)
Uke paseste inainte cu piciorul drept si cuprinde trupul si bratele lui tori. Tori isi ridica umerii si bratele simultan cu o lovitura puternica de picior in spate. Aceasta il face pe uke sa slabeasca priza. Tori se rasuceste spre dreapta pentru a apuca incheietura dreapta a lui uke cu mana stanga, aducand bratul drept deasuprea cotului lui uke si impingand. Continuand miscarea de rotatie uke este proiectat.

Autoaparare impotriva loviturilor fara arma

NanameUchi Naname Uchi (Lovitura circulara)
Uke incearca sa loveasca laterala capului lui tori cu bratul drept. Tori eschiveaza lovitura pasind spre stanga in exteriorul piciorului drept al lui uke, apoi se intoarce spre deapta impingand cu stanga bratul acestuia care si-a ratat tinta. Tori ii aplica lui uke un croseu in barbie cu bratul drept (Migi Mawashi Thuki) apoi il apuca de gat dezechilibrandu-l spre inapoi pentru a-i aplica o secerare (Migi O-Soto Gari).

AgeTsuki Age Tsuki (Lovitura ascendenta - uppercut)
Uke incearca un uppercut de dreapta, eschivat de tori care face un pas in spate cu piciorul stang. Miscarea bratului lui uke este redirectionata apucand cu mana dreapta incheietura. Mana stanga a lui tori preseaza asupra cotului lui uke in sus, in timp ce dreapta trage incheietura acestuia in jos si tori paseste inainte cu piciorul stang. Prin continuarea miscarii uke este proiectat.

GammenTsuki Gammen Tsuki (Lovitura directa cu bratul avansat)
Uke avanseaza cu piciorul stang si loveste fata lui tori cu pumnul stang. Tori eschiveaza lovitura avansand inainte-dreapta, in lateralul lui uke si loveste cu pumnul drept coastele flotante ale acestuia. Tori ii aplica lui uke o strangulare din spate (Hakada Jime).

MaeGeri Mae Geri (Lovitura frontala de picior)
Tori eschiveaza lovitura rasucindu-se spre dreapta si pasind inapoi cu piciorul drept. Apuca piciorul lui uke si il ridica cu ambele maini, rasucind glezna (o torsionare brusca si puternica o poate luxa, chiar rupe) si impingandu-l pe acesta jos.

YokoGeri Yoko Geri (Lovitura laterala de picior)
Uke incearca o lovitura laterala de picior (Yoko Geri) in timp ce trece pe langa tori. Acesta eschiveaza lovitura, se intoarce si il trage pe uke de umeri in timp ce se lasa pe genunchiul stang. Miscarea il proiecteaza pe uke pe spate.

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale