Galerie Foto Despre Contact Home - Sakuradojotulcea.ro
Firefox Download Button     

Ju-Jutsu: Atemi - Geri Waza ( lovituri de picior )

MaeGeri

Mae Geri (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Genunchiul drept se ridica in fata cat mai sus, pciorul de sprijin este usor flexat cu talpa orientata ianinte. Se extinde piciorul drept lovind cu baza degetelor - koshi (sau cu calcaiul - kakato) dupa care se retrage rapid. In momentul lovirii corpul se inclina usor spre ianpoi iar soldul se impinge inainte pentru a da forta loviturii.

YokoGeri

Yoko Geri (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Se ridica genunchiul drept cat mai sus iar piciorul de sprijin, usor flexat pivoteaza la 180o fiind orientat inapoi. Se extinde piciorul in lateral lovind cu muchia talpei - sokuto (sau cu calcaiul - kakato) dupa care se retrage rapid. In momentul loviturii trunchiul se inclina usor in directia opusa loviturii pentru mentinerea echilibrului iar soldul se impinge pe directia de lovire pentru a inprima forta loviturii.

MawashiGeri

Mawashi Geri (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Se ridica genunchiul drept cat mai sus iar piciorul de sprijin pivoteaza la 90o sau mai mult. Se loveste printr-o miscare circulara cu tibia - sune (sau cu dosul labei piciorului - haisoku sau cu baza degetelor - koshi) dupa care piciorul se retrage rapid.

UshiroGeri

Ushiro Geri (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Se indoaie piciorul in spate. Simultan cu continuarea miscarii de extensie inapoi a piciorului, trunchiul se apleaca in fata pentru mentinerea echilibrului. In momentul lovirii soldul se impinge spre inapoi. Se loveste cu calcaiul - kakato.

UraMawashiGeri

Ura Mawashi Geri (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Piciorul drept se ridica pe o traiectorie circulara ascendenta ajungand in lateral in raport cu axa corpului. Se loveste cu talpa - taisoku sau calcaiul - kakato. In momentul loviturii trunchiul se apleaca usor pe directia loviturii pentru echilibru iar soldul se impinge inainte. Lovitura este inversa unui mawashi geri.

MaeTobiGeri

Mae Tobi Geri (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Lovitura idntica cu mae geri cu diferenta ca se da din saritura tobi. (piciorul de sprijin este flexat sub sezut).

YokoTobiGeri

Yoko Tobi Geri (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Lovitura identica cu yoko geri cu diferenta ca se da din saritura. Piciorul de sprijin este flexat sub sezut.

KansetsuGeri

Kansetsu Geri (click pe imagine pt a vedea procedeul)
Lovitura similara cu yoko geri dar care se da la nivelul genunchiului cu scopul de a-l rupe sau luxa (kansetsu = luxare).

Contact Despre Webmaster Sitemap C.I.F. C.I.S.
©Sakura Dojo 2007-2013
aparate foto digitale